Zimową porą nie mamy ochotny nigdzie wychodzić ze względu na niesprzyjającą aurę. Marzymy, aby usiąść z dobrą książką i lampką wina. Miłą odmianą jest również zrobienie rozgrzewającego i poprawiającego nastrój grzańca. Do sporządzenia tego napoju warto wybrać odpowiedni trunek, których na rynku jest bardzo wiele. Mamy do dyspozycji gotowe wina przyrządzone i wymieszane już z aromatycznymi przyprawami jak goździki i cynamon.
Wina świata dają jednak możliwość wyboru. Niektórym bowiem bardziej smakować będą tradycyjne trunki, do których sami dodamy skórkę z pomarańczy, goździki i cynamon. Najlepiej sprawdzą się młode wina czerwone, półwytrawne lub półsłodkie. Sięgając po wersje wytrawne albo słodkie, powinniśmy dosłodzić wino lub adekwatnie zneutralizować cukier. Nie należy stosować wina białego, które po podgrzaniu traci swój smak i aromat.