Polityka Ciastek

INFORMACJE OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka Prywatności opisuje reguły przetwarzania i ochrony danych osobowych dostarczonych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Portalu.
  2. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam informacji opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, mające zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale weryfikujemy ich zgodność z właściwymi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także najrozmaitszych aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  3. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  4. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w niżej wymieniony sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  5. Serwis zbiera dane dobrowolnie udostępnione przez użytkownika.
  6. Dane dostarczone w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z przeznaczenia konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom nieupoważnionym, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  8. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma także prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  9. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, lub też zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich modyfikacjach będziemy informować w sposób zauważalny i zrozumiały.
  10. W Serwisie mogą ukazać się linki do innych witryn. Takie strony internetowe funkcjonują niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób kontrolowane przez serwis latwa-odpowiedz.pl. Strony te mogą mieć własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi radzimy się zapoznać.
  11. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.